Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två ljusnarsbergare belönades med utmärkelsen Årets Ljusnarsbergare

Rallyföraren Jacob Jansson samt eldsjälen Lars-Olov Hermansson belönades med utmärkelsen Årets Ljusnarsbergare i samband med kommunens nationaldagsfirande på Malmtorget den 6 juni.

Annons
Jacob Jansson är en av två Årets Ljusnarsbergare.

MK Kopparbergs Jacob Jansson har stora framgångar i rallysammanhang tillsammans med sin co-driver Stefan Gustavsson. I år tävlar duon i i finska mästerskapen i rally. För sitt engagemang i sporten tilldelades Jacob utmärkelsen Årets Ljusnarsbergare.

Detta pris delar han med Lars-Olov Hermansson.

– Lars-Olov är en ideell kraft i kommunen, bland annat spolar han is på planen i Herrhagen på vintrarna så ungar kan åka skridskor där. Och han är ambulanspersonal i botten och har helt ideellt hållit i hjärt/lung-räddning i samband med till exempel simskolor, berättar Ewa-Leena Johansson (S) som hade hand om årets prisutdelning.

Priset Årets Ljusnarsbergare delas ut till person/personer som genom ett förtjänstfullt arbete positivt bidragit till att utmärka Ljusnarsbergs kommun genom att vara goda förebilder och ambassadörer för kommunen. Prissumman är på totalt 5000 kronor.

Alla människor som bor i Ljusnarsbergs kommun kan lämna förslag på pristagare. Sedan tas beslut av en priskommitté om vem eller vilka som ska få priset. Priskommittén består av politiker från partierna som är med i kommunfullmäktige.

Annons