Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två M går till SD

Paret Birgitta Duell och Jan Marne, veteraner inom Moderaterna i Lindesberg, byter parti. De går över till Sverigedemokraterna.

– Vi har tröttnat på moderaternas politik. I synnerhet inom lokalpolitiken. Sverigedemokraternas politik är den som mest liknar den gamla Högern, säger Jan Marne.

Han och Birgitta Duell har ersättarplatser i kommunfullmäktige för. Det är deras enda nuvarande förtroendeuppdrag i Lindesbergs kommun.

De har inte officiellt meddelat M-föreningen i Lindesberg om sitt beslut.

– Vi har väl haft det här på känn. De har inte varit överens med vår politik. De har haft ett huvudspår på invandrarfrågor som är mer radikalt och avvikande från moderaternas, säger Jan Hansson (M).

Redan efter valet 2010 uppstod en träta inom M-föreningen i Lindesberg där paret Marne, Duell kände sig åsidosatta och tyckte att partiföreningen i Lindesberg var toppstyrd. Den dispyten lade sig utan att resultera i några förändringar.

– Det är alltid sorgligt när någon lämnar vår politik och ännu sorgligare när det går åt det här hållet, säger Jan Hansson.

Efter valet 2006 fick SD en plats av 45 i Lindesbergs fullmäktige. Efter valet 2010 blev det fyra.

SD ökar och de flesta som partiet rekryterar kommer från Moderaterna och Socialdemokraterna.