Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två Oscar men bara en vinnare

Två Oscar ville hem till ÖSK, men bara en fick chansen.
Den andre kom tillbaka som förlorare och blev till och med skjuten i ansiktet.
– Jag är sjukt besviken, säger Oscar Berglund i Giffarnas mål.

Adolfsbergsfostrade Berglund har haft roligare veckor i sitt arbetsliv som fotbollsspelare. Just nu sex insläppta mål på två matcher och ett ex-allsvenskt lag i fritt fall.

3–0-förlusten mot Jönköping i premiären följdes på måndagen upp med samma svidande siffror mot ÖSK på Behrn arena. Superettan har blivit en tidig chock för Giffarna.

"Två tuffa mål"– Jag är sjukt besviken att vi inte kunde göra en bättre match. Det är alltid kul att komma hem och spela, men inte när vi förlorar som vi gjorde i dag. Vi fick två tuffa mål emot oss innan pausen, säger Berglund som NA tidigare berättat nobbats av ÖSK.

Han tänker på straffsituationen som föranledde Mohammed Saeids 1–0-mål och därefter Alhassan Kamaras 2–0, i misstänkt offside, i absoluta slutskedet av första halvlek.

Straffsituationen: – Jag såg bara att det var en duell, inte hur hårt eller medvetet som han tacklar Hasani. Jag skulle vilja se reprisen innan jag säger mer om det.

Misstänkta offsiden: – Jag fick bollen i ansiktet på 2–0 och hann inte uppfatta mer än att linjedomaren hade vinkat när jag såg bollen i målet. Sedan vet jag inte hur domaren fick det till mål efter det.

Jansson glänste i luftenPå andra sidan planen stod Oscar Jansson och höll nollan. En annan Oscar som öppnade för spel i ÖSK efter förra säsongen, och blev ÖSK-ledningens val. Nu höll han andra raka nollan i säsongsinledningen. Och fortsätter att imponera i sin svenska comeback.

– Skönt att vi kunde hålla emot när det var några hektiska minuter i den andra halvleken. Nu har vi den där känslan av att vi är trygga bakåt, säger Jansson som glänste med flera bra parader, men även imponerade i trängda lägen i luften.

– Jag är nog mest nöjd med luftspelet och mina utboxningar. I dag gick det stolpe in för oss och det känns jätteskönt, säger Jansson.