Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två spelare lämnar Kif trots kontrakt över nästa säsong – tre tillkommer: "Ganska erfarna spelare"

Under måndagen stod det klart att Kif Örebro värvar tre nya spelare inför kommande säsong. Samtidigt står det också klart att två spelare, Fanny Andersson och Emma Jansson, lämnar truppen.

Kif Örebro har börjat bygga inför kommande säsong, som innebär en omstart med spel i elitettan.

Sedan tidigare står det klart att Julia Spetsmark lämnar klubben för att spela med Manchester City i Premier League, och Lisa Dahlkvist har även hon gjort klart att hon med största sannolikhet inte spelar i Kif nästa år.

Nu står det också klart att både Fanny Andersson och Emma Jansson lämnar truppen inför kommande säsong, detta trots att de båda spelarna hade kontrakt även över nästa.

På ingående finns istället tre unga spelare. Under måndagen gjorde klubben klart med spelarna Maja Göthberg, Rebecka Holm och Jonna Dahlberg inför kommande säsong.

Jonna Dahlberg kommer senast från F19-spel inom föreningen, medan Maja Göthberg senast kommer från Kopparbergs/Göteborg och Holm senast spelade i Kristianstad.

Samtliga spelare har spelat på landslagsnivå, där Göthberg och Holm har meriter från U23 och Dahlberg tidigare har spelat med F18.

– Maja och Rebecka är två unga (20 år), men ändå ganska erfarna spelare som båda kommer till oss från damallsvenskan. Vi är övertygade om att de kommer att tillföra värdefull spetskompetens, säger Kif Örebros tränare Stefan Ärnsved till klubbens hemsida.

Läs också: Julia Spetsmark klar för Manchester City: "Glad att jag får chansen nu"

För Plus-kunder: Veteranen öppnar för en förlängning i Kif Örebro: "Jag mår jättebra här"

För Plus-kunder: Kif Örebros nya tapp – lagkaptenen lägger av: "Lite konstigt att det tar slut"

För Plus-kunder: Spetsmark om kontraktet med Manchester City: "Känns otroligt häftigt att få chansen"

För Plus-kunder: Så ska nya tränarna ta Kif Örebro tillbaka direkt: "Har en stark tro"

För Plus-kunder: Klubbchefen lämnar Kif Örebro – men ny tillsätts trots krisen: "Kan inte demontera föreningen"

För Plus-kunder: Här är Kif Örebros nya tränarpar: "Målsättningen är att vi ska ta oss tillbaka till damallsvenskan"

För Plus-kunder: Från champions league till elitettan: Dokumentet om Kif Örebros resa till toppen – och rakt ned i avgrunden