Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två tappra spände bågen

Det pratas mycket om att spänna bågen i olika sammanhang. Några som verkligen gjorde det i går var Anton och Niclas Kilsberger, som fick lära sig bågskytte hos Tiveds IF.

Vädret och väglaget kan ha varit orsaker till att det var lite dålig uppslutning när Tiveds IF:s bågskyttesektion bjöd in till att prova på bågskytte i går kväll. För sporten i sig är ju riktigt rolig, det kan Anton och Niclas Kilsberger intyga. Nybörjarna, som under Dan Wessmans ledning fick lära sig en hel del om säkerhet och teknik. Till att börja med är det viktigt att ingen står på fel sida linjen när det skjuts.

Vinkelrät mot tavlan

– Men jag har aldrig hört talas om någon som blivit vådaskjuten. När man är ute i skogen och skjuter så är man alltid flera, och man kan hjälpas åt att titta, säger Dan.

Han visar hur man ska stå. Vinkelrätt mot tavlan. Håll armarna rakt ut och fäll sedan den bakre rakt in vid armbågen. Vänd huvudet mot tavlan. Det ska vara en rak linje från den främre handen mot armbågen. Svårare är det inte. Fast när man väl håller bågen, som väger lite, så är det lättare sagt än gjort, kan NA:s reporter intyga.

Hur går det då för nybörjarna?

– Framåt, svarar de unisont.

– Det svåraste är att släppa pilen på ett och samma sätt, förklarar Anton.