Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvåan Göransson bäst i STCC

Richard Göransson utökade sin totalledning i STCC genom att köra in som tvåa under söndagens första race på Jyllandsringen. I söndagens andra race tog Thed Björk sin första seger på 35 starter.

Annons

Vann gjorde James Thompson, som inte är med i STCC, och därmed kunde alltså Örebroföraren utöka sin totalledning  till 14 poäng inför söndagens andra heat.

Richard Göransson var snabbast på banan under loppets andra halva och bara tre kurvor från mål kunde han attackera och köra om Robert Dahlgren. Segern i STCC innebär också att Göransson har flest segrar av alla: 34 stycken.

– Det här var en fantastisk seger, utökad ledning i mästerskapet och nytt segerrekord! Bilen fungerade suveränt även i slutet av racet. Nu är det ny laddning till andra racet, pallchans finns men det viktigaste är att komma i mål och ta mer poäng, säger Göransson i ett pressmeddelande.

I söndagens andra race tog Thed Björk sin första seger på 35 starter. Tvåa blev Robert Schlünssen och trea Casper Elgaard.

– Det känns skönt att få en seger. I det här läget är det bara segrar som räknas för oss. Nu är det Ekblom som gäller, säger Björk och tar sikte på biogasförarens tredjeplats i mästerskapet, säger Björk till mästerskapets hemsida, stcc.se.

Resultat

Jyllandsringen topp åtta, race 1:

1: James Thompson, Honda 16 varv *

2: Richard Göransson, BMW + 3,081

3: Robert Dahlgren, Volvo + 3,200

4: Casper Elgaard, BMW + 4,052 *

5: Jason Watt, SEAT + 8,290 *

6: Tommy Rustad, Volvo + 10,490

7: Robert Schlünssen, BMW + 10,815 *

8: Thed Björk, BMW + 13,521

* DTC / Scandinavia Touringcar Cup