Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvärstopp för Marcus

Det tog tvärstopp för Marcus Ericsson i lördagens GP2-lopp på Hungaroring i Budapest.

Annons

Marcus, som hade nionde startposition, fick stopp direkt i starten och hamnade ohjälpligt efter. Han hade ändå tur i oturen som inte blev påkörd bakifrån. Det kunde ha slutat riktigt illa.

Istället fick Marcus starta från depån men var då redan långt efter övriga fältet. Att han stundtals var snabbast på banan var en klen tröst.

Kumlakillen lyckades i alla fall köra upp sig från 26:e och sista plats till 19:e i mål. Det innebär att han startar från 19:e ruta i söndagens sprintrace i Budapest.

Britten Max Chilton

startade i pole position och lyckades förvalta det och vinna loppet, även om han var hårt pressad av Davide Valsecchi i slutet. Trea i loppet blev mästerskapledaren Luiz Razia från Brasilien.

Marcus Ericsssons stallkompis Jolyon Palmer var sexa och gick därmed upp jämsides med Ericsson i totalställningen. Båda har 56 poäng och delar tiondeplatsen.

Läs mer om Marcus missöde i söndagens NA, papperstidningen!