Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tveksam till Hallsbergs skydd mot översvämning

Kommentar till artikel i NA 26 maj ”Skönt att ett långdraget ärende tar slut”. Hallsbergs kommun borde skämmas stort för detta uttalande. Hur kan förvaltningschefen uttala sig och säga att kommunen ”redan i dag finns mer än vad det fanns då är en fördröjning av dagvattenflödena”.

Hallsbergs kommun far med osanning om kommunen påstår att det finns mer dagvattenfördröjning än vad det gjorde 2015. Under 2019/2020 gick det att läsa i NA om strandade försök med markägare gällande att bygga kommunala fördröjningsmagasin på åkermark som inte ägs av kommunen. Hallsbergs kommun har inte genomfört någon åtgärd som förhindrar att nya översvämningar kan inträffa i form av större fördröjningsvolymer.

Det är inte roligt för oss som drabbats av översvämningen 2015 att läsa om förvaltningsledningens okunnighet och arrogans. Skäms Hallsbergs kommun!

”Dyen”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel