Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tybblebron skulle vara bra för Karlslund

Replik

Karlslunds hembygdsförening har Långkatekesen på Borrarbacken som sin hembygdsgård. Varje dag året runt passerar många örebroare Långkatekesen på sin motionsrunda över Jägarbacken och runt Svartån. De kan välja olika längd på sina rundor genom att passera Svartån över Kvarnfallsbron eller Fallenbron eller bron vid Snavlunda badplats.

Efter beskedet att Tybblebron lyftes bort under natten till den 14 april tycker vi, precis som Krister Strand påpekade i sin insändare den 4 maj i NA, att detta skulle berika kulturreservatet Karlslund med en bro över Svartån vid Strömsborg!

För alla motionärer, ja det är många, blir Tybblebron en ”höjdare” att passera Svartån på och deras motionsrundor kan nu varieras på många olika sätt!

För de badsugna blir Tybblebron ytterligare ett alternativ att nå det nya Hästhagens bryggbad eller det kommande Tegelbadet från Strömsborg!

Karlslunds hembygdsförening

gm Lasse Ramberg, vice ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel