Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tysk karatemästare till Järnboås

Karatemästaren Joachim Röttinger från Tyskland gästar Järnboås IF för att hålla en öppen kurs.– Ett led i att bredda utbudet i bygden, säger vice ordförande Anders Stenqvist.

Kommande helg, söndag 20 september, gästar Joachim Röttinger Järnboås för att hålla en karatekurs i skolans gymnastiksal.

– Tack vare Ruben Wikenhäuser, som haft Röttinger som lärare, blir det möjligt. Vi försöker att dra nytta av människors kunskaper och kontaktnät. Det är viktigt att knyta samman krafter och samarbeta över alla gränser, för att få en levande bygd, säger Anders Stenqvist.

– När jag träffade

Joachim Röttinger här i Sverige för en tid sedan frågade jag om han ville ta en tur till vackra Bergslagen. Och han nappade. Verkligen roligt att han tar sig tid att komma till lilla Järnboås, säger Ruben.

Joachim Röttinger är en av de främsta karateledarna i Tyskland. Han har svart bälte och många års erfarenhet av sporten. Nu kommer han för att först hålla en intern karatekurs inom Järnboås IF och det sker redan i morgon lördag. Söndagen 20 september blir det en karatekurs för nybörjare öppen för alla som är intresserade.

– Vi har en

kampkonstträning varje tisdag redan, men min förhoppning är att kunna etablera en grupp med fokus på karate där vi även kan ta in andra typer av kampsporter, som judo, säger Ruben.