Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyst om anhöriginvandring

Varför finns det ingen öppen debatt om anhöriginvandringen från Somalia? Den 20 januari skrev Staffan Kihlström i DN en mindre artikel om att anhöriginvandringen från länder där identiteten är svår att styrka kommer att lättas upp.

Situationen i Somalia är kaotisk och därmed öppnar Sverige sina gränser för all form av anhöriginvandring från Somalia.

Migrationsverkets chef Mikael Ribbenvik citeras i DN:s artikel med orden: ”Det räcker att identiteten är sannolik”.

Hur många som kommer söka sig till resten av släkten i Sverige vet våra politiker inte, eller hur de ska kunna integrera flera tusentals nyanlända som till stor del är analfabeter.

Inför sommaren när de nya reglerna om asyl utan id-handlingar träder i kraft kommer minst 700 anhöriga till somaliska familjer i Vivalla begära uppehållstillstånd hos släkten i Örebro.

I just Vivalla har integreringen inte varit framgångsrik, många har hamnat utanför både samhället och arbetsmarknaden. Som NA redan konstaterat är andelen fattiga barnfamiljer med sex-sju barn myc-ket hög där vilket hänger ihop med att Örebro har landets största arbetslöshet. Bristande kunskaper i svenska språket är ingen fördel om du är arbetssökande.

Socialdemokraterna i Örebro som var väldigt nitiska med att ragga röster i Vivalla borde nu ge oss svaret på hur den väntande anhöriginvandringen av nysvenskar till just Vivalla ska lösas. Människor ska integreras och erbjudas jobb, lägenhet och en framtid i Örebro.

För inte har våra folkvalda lokalpolitiker tänkt sig att minst 700 människor ska hamna i bidragskarusellen? Varför är debatten död?

Kumla

”Död debatt”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel