Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

U21-allsvenskan: "Jonis" het men nollad

Inga mål, men anfallaren Jonathan Lundberg var hetast när ÖSK tog sig an Åtvidaberg i U21-allsvenskan på tisdagen. I stället gjorde östgötarna matchens både mål, 2–0 (1–0).

Annons

 – ”Jonis” var riktigt bra i dag, spelade bara 60 minuter men hann skapa ett antal chanser åt sig själv och medspelarna. Med lite flyt hade han satt ett par bollar, säger Björn Cervin, som ledde laget i Axel Kjälls frånvåro.

1–0 i 39:e minuten, 2–0 i 65:e bakom stabile ÖSK-målvakten Anton Fagerström.

– Det är en väldigt blandad insats. Vi gör det bra i perioder, men blir lite naiva då och då, och de får spela sig igenom för enkelt. Men åt andra hållet så skapar vi en hel del, och bör definitivt ha något mål med oss, tycker Cervin.

Från A-truppen spelade förutom nämnde Lundberg också Brendan Hines-Ike och Sebastian Ring första timmen, medan Carl Ekstrand Hamrén och Alfred Ajdarevic hela matchen.

– A-killarna är bra i backlinjen, och ”Jonis” gör det riktigt bra. I övrigt tycker jag att Arvid Brorsson, född 1999, är riktigt bra på det centrala mittfältet. Trygg med bollen och många bra beslut, säger Björn Cervin.

Åtvidaberg hade sex-sju A-lagsspelare med från laget som spelar i superettan.

– Det är mycket matcher nu, för A-laget, U21 och U19, så vi måste vara noggranna med hur vi matchar killarna.