Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ugrai vikarierar som kultur- och fritidschef

I väntan på en ny ordinarie kultur- och fritidschef kommer Kumlas stadsträdgårdsmästare vikariera på posten.

Som NA tidigare berättat slutar Lennart Mehle som kultur- och fritidschef efter 15 år. S-ledningen i kommunen vill byta ut Mehle med motiveringen att det blivit mer förvaltande än utveckling på kultur- och fritidsområdet.

Lennart Mehle lämnar sin tjänst sista mars och i samband med det tar stadsträdgårdsmästare Edit Ugrai tillfälligt över ansvaret för att leda kultur- och fritidsförvaltningen.

Nu förbereds annonserna som talar om att Kumla söker en ny kultur- och fritidschef. Hur fort processen därefter går återstår att se.

–Vi vill ha en ny chef så fort som möjligt, men av erfarenhet så vet vi att det tar tid, säger kommundirektör Annika Hallberg, som tror att det är rimligt att tro att en ny chef är på plats kring årsskiftet.

Kumla kommun kommer också söka efter en ny barn- och utbildningschef. Leif Lindström som i dag har jobbet får inte heller han fortsatt förtroende från kommunledningen efter det treårsförordnande som går ut sista juni.

Rekryteringen av hans ersättare har dock inte kommit i gång än.