Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ullermuller är inne på sitt fjärde varv

För fyra år sedan var det premiär vid bygdegården Ullergården för en traktor- och familjedag. Snart är det dags igen för fjärde gången.– Vi siktar på att det blir rekord igen, säger Christofer Kärrdahl.

Förra året deltog 76 stycken ekipage inklusive ett gammalt tröskverk.

– Men vi räknade inte grannens gamla moped, eftersom han ställde den utanför träffområdet, säger Christofer Kärrdahl.

Traktorer som hobbyfordon är inne och i Ullersätter satsas på mer än en traktorrunda i bygden.

– Vi har lockat fler handlare och extra lagt extra fokus på våra lokala livsmedelsföretagare. Ullermuller ska vara en dag för hela familjen, säger Christofer Kärrdahl. Från de yngre som är intresserade av ponnyridning till däcksparkare i lite högre ålder.

I bygden finns en handelsträdgård, äggproduktion, rapsolje- och mjöltillverkning och gårdsmejeriet på Sverkesta gård är på G.

Den kände modellbyggaren Bengt Carlbinder från Väster Färnebo kommer med sina makalösa miniatyrer av jordbruksfordon.

Det gör även alter egot Dyng-Bengt och hans fru Diesel-Doris. Ett invandrat par till Lindesbergs kommun från Hälsingland. De ska servera kolbullar.

I år får landsbygdsutvecklingen i Ullersäter även extra uppmärksamhet från Lindesbergs kommun.

– Kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Kleber kommer som representant för kommunen. Det tycker arrangörna av Ullermuller både är hedrande och passande. Jonas Kleber är förutom förtroendevald centerpolitiker jordbrukare till yrket.

Under dagen körs en parad runt i bygden med start och slut vid bygdegårdsföreningens hus Ullergården. Det är samma runda som tidigare år.

- Inga vänstersvängar eller korsning av mer trafikerade vägar. Vi satsar på säkerheten, säger Kärrdahl.