Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ullermuller mest för nöjes skull

Gamla traktorer är både bruks- och nöjesredskap. Lördagen den 29 juni satsar Ullersäters bygdegårdsförening på fordonet som njutningsmedel med en traktorcruising.

– Allt började förra sommaren med att vi var tre som tog traktorerna till Nostalgibyn i Hosta en onsdagkväll, berättar Christofer Kärrdahl.

Senare, under vintern, var det styrelsemöte i bygdegårdsföreningen. Tillsammans med intryck från diverse traktortidningar som visar att traktorrallyn är populäre lade Christofer fram idén.

– Alla nappade direkt, säger han.

Leader västra Mälardalen hjälpte föreningen med några kronor och snart var traktorprojektet i rullning.

– Vi samlas vid tiotiden på gärdet utanför Ullergården och sparkar lite däck. När kön till serveringen glesnar åker vi en tur runt Sverkesta, Fänninge och Rynninge där det blir ett depåstopp, berättar Christofer Kärrdahl.

Det blir en tur på knappa milen. Det är meningen att det hela ska bli en familjedag dit även tillresande och människor utan traktor ska lockas.

Förhoppningen är att skapa ytterligare en tradition och aktivitet i Ullersäter.

Namnet på evenemanget var uppenbart, och välfunnet, redan tidigt i planeringen: Ullermuller, där m:et i mitten av ordet, är skylten utefter småvägar som anvisar mötesplatser.