Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ullersätter utökar med midsommarfirande före traktormuller

Traktorparaden och folkfesten Ullermuller den 1 juli är ett väl inkört maskineri vid det här laget. I år utökar bygdegårdsföreningen sommarprogrammet med ett midsommarfirande för första gången.

Klockan 12 mitt på dagen midsommarafton den 23 juni är det samling vid bygdegården Ullergården för traktoråkning till en närliggande äng med midsommarblomster. En timma senare kompletteras den förberedda stången med de nyplockade blommorna. Sedan blir det dans och musiklekar.

Fika och önskade matvaror tar var och en med sig. Runt femtonsnåret på eftermiddagen räknar man med att det är slut med det gemensamma firandet vid Ullergården.

– Jonna Skyttestrand är ny i bygdeföreningens styrelse och hon frågade om hon fick arrangera detta. Det finns inget annat svar än ja på en sådan fråga. Alla är välkomna att delta i vårt midsommarfirande i Ullersätter, säger Christofer Kärrdahl.

Någon vecka senare, den 1 juli, är det dags för årets Ullermuller. Även där är Ullergården navet i evenemanget med utställning av traktorer och jordbruksredskap samt servering och underhållning. Då körs även en parad efter en slinga på småvägar från Ullersätter och tillbaka.

I år blir det femårsjubileum för Ullermuller som växt genom åren. Inte minst med aktiviteter runt bygdegården med marknadsknallar, veteranmopeder samt ponnyridning. Bengt Carlbinder visar handgjorda modelltraktorer och Grålleklubben visar sin verksamhet bland mycket annat lördagen den 1 juli.