Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underlätta att bygga strandnära

Efter att sett ett antal av programmet Grand Design på TV 4 är det mycket som förvånar. Folk som bygger fina och häftiga hus är jättekul att titta på . Att människor har olika ekonomiska ramar är som det är, men lite provocerande blir det när kalkylerna redovisas. ”Det var kostnadsberäknat till 18 miljoner , men det blev 25 miljoner till slut” eller programmet i måndageb den 21 december: ”ska byggas för 25 miljoner men slutade på 40 miljoner”. Det mesta konstateras med en lätt axelryckning . Men det som retade mig mest är att man tillåts skjuta bort en fantastiskt stor mängd berg alldeles vid vattnet . Då verkar strandskyddsregler inte existera. I hela övriga Sveriges inland är det näst intill omöjligt att få bygga en vanlig sommarstuga med sjötomt fast det finns hur mycket sjöar som helst med glest utnyttjad mark .

Jag menar att om man får bygga på tomter som de hittills visat i programmet så tycker jag att vi ska begära att myndigheter måste avkrävas mycket goda själ för att neka nån som vill bygga i exempelvis Bergslagen eller hela norra Sverige för den delen (politiker är väl i första hand de som ska stå till svars).

”LS”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel