Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underlätta möten ute under pandemin

Nu i coronatider är det åter igen tal om besöksförbud på våra boenden för äldre.

Varför kan man inte bestämma med personalen att ens familjemedlem körs ner i foajén i sin egen eller lånad rullstol, familjen möter sen upp utrustade med fikakorg, liggunderlag att sitta på och sen tar man en promenad med sin anhöriga ute i friska luften. Möten med nära och kära är oerhört viktiga på ålderns höst. Det finns många gröna oaser i Örebro som kan utnyttjas till samvaro. Finns det inte bänkar kanske man kan få sitta ute med boendets möbler.

Besöks förbud innebär ju inte att man inte kan träffas under säkra förhållanden. Att bli isolerad på ett ålderdoms hem i livets slutskede måste te sig fruktansvärt. Nej ut och möts i friska luften. På alla vårdhem måste man ju kunna köra ner någon i entrén, kanske kan man ha vissa tider på bland annat helger då man möter upp anhöriga till flera äldre? Finns det inte vårdpersonal som kan, så brukar det ju finnas serviceassistenter.

”Anita”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel