Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undersköterskan: Tårarna rinner igen

Insändaren kan kommenteras fram till klockan 18 den 18 februari.

Örebro. Måste torka tårarna. Sätta nyckeln i låset och ropa glatt ”Det är hemvården som kommer”. Trycka in lösenord i mobilen, logga in mot koden hos brukaren.

Ja just ja, tidtagaruret måste i gång, vi måste klocka oss, tiden hos våra brukare får inte vara för kort.

Skärp dig, måste vara i nuet för att ge en bra vård. För att uppträda professionellt hos brukaren. Lösenordet igen, logga ut, just ja tidtagaruret, inte glömma tidtagaruret!

Var kaffebryggaren avstängd? In igen. Ja jag vet, ursäkta, jag är lite vimsig men vill inte glömma den på hos dig.

Låser, ut igen. Tårarna kommer igen. Inte tänka, inte bryta ihop nu.

Inte tänka på att jag som undersköterska är en börda för min arbetsgivare, att jag kostar för mycket pengar.

Att mitt slit, mina försök, inte ger kommunen tillräckligt med pengar. Inte tänka på mig som blir omflyttad, som inte får vara kvar hos de brukare jag byggt upp ett ömsesidigt förtroende med, inte tänka på mina kolleger som mår psykiskt dåligt av arbetsmiljön.

Framme vid nästa dörr. Torka tårarna igen. Fram med leendet. Förr var det glädje på jobbet. Lite rapport kring brukaren hade behövts. Men äggklockan på morgonrapporten betyder rapport avslutad, hann inte fråga, hann inte uppdatera mig.

Och rapporten inför gårdagens kvällspass är numera borttagen. Jag får lita på min erfarenhet som undersköterska, om jag bara hade varit i mitt gamla område. Då hade jag och brukaren i varje fall känt varandra.

Jag hade kunnat klara mig på mindre rapport, jag hade vetat mer om brukaren.

Tårarna igen. Stressen. Jag mår dåligt. Jag orkar snart inte mer. Jag älskade mitt arbete. Jag älskade mötet med människorna. Men nu vet jag inte.

Alla ansträngningar att hålla ihop mig själv under en arbetsdag.

All rädsla inför nästa drag från cheferna.

Tårarna har bränt sönder mina ögon.

Örebro

”Uska Haga Tysslinge”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel