Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Undervisning på distans är hemmasittarnas chans

”Hemmasittare” ordet hemmasittare dyker upp mer och mer och i större sammanhang. Det finns många barn och ungdomar i dagens samhälle som inte mäktar med att ta sig till skolan på grund av sitt mående.

Dessa barn och ungdomar halkar efter och klarar inte målen. Är du elev i grundskolan års 1-9 så finns ingen möjlighet till distansundervisning. Det enda skälet till att få distansundervisning i dag är om du har föräldrar som på ett eller annat skäl jobbar utomlands. För många är det här en kamp, ingen vill misslyckas men alla har inte den förutsättningen att lyckas.

För många elever vänder livet när det är dags för gymnasieåren. De får en ny chans, ny miljö och nya vänner och pedagoger. Men för att komma dit krävs det godkända betyg. Nu i coronatider så lyckas man ta fram distansundervisning till gymnasieelever, det är inte lätt men det fungerar. Varför finns det ingen möjlighet för en elev på grundskolan att försöka klara sina mål genom distansundervisning? Varför har vi inte kommit längre i problemet ”hemmasittare”?

”Mamma”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel