Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung konst lovordades på vernissage i Aggershus

I dagarna har eleverna som går i bildskola på Aggershus i Östansjö haft vernissage. De unga mötte mycket uppskattning när de visade sina verk för nära och kära och andra intresserade.

Annons

Konstnären Ingela Agger bedriver sedan många år tillbaka undervisning i bild i Aggershus, genom Hallsbergs kulturskola. Det tycks vara en synnerligen populär skola.

– I den äldre gruppen är det tio elever som är i åldrarna 15 -18 år. Några av dem har varit med sedan de var 8 år, berättar Ingela Agger.

Hon gillar sitt uppdrag mycket, och uppger att det är väldigt roligt att som pedagog och konstnär få följa elever under så lång tid, och få se hur de utvecklas.

– För det gör de i massor, hela tiden!

Som traditionen bjuder så avslutas alltid läsåret med vernissage, en för den yngre gruppen och en för de äldre. Så även denna denna sommar. Båda blev välbesökta och uppskattade. Till de äldres visning kom nära 50 personer, alla med kaffekorg på armen.

– Vernissagen är alltid en så fin stund. Först går alla runt och tittar, sen sitter de och fikar och då passar jag på att berätta om hur vi jobbar och om alla verken som finns runt omkring, säger Ingela.

Alla elever som deltagit i bildskolan får diplom, det fotograferas mycket och är festligt överhuvudtaget på dessa avslutningar. Lite vemodigt också att krama alla "en fin sommar", men ändå härligt positivt, menar Ingela

– Det är skönt med ett sommaruppehåll, samtidigt som jag saknar måndagskvällarna då alla i båda grupperna är så fina att vara tillsammans med och försöka inspirera till skapande. De är alla så modiga! säger hon.

Nu är även vårens konserter slut och Aggershus vilar fram till den 29 juni. Då öppnar Ingela och Lars Agger en ny utställning. Mer information om det kommer, lovar Ingela.

Annons