Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man gripen misstänkt för våldtäkt och försök till våldtäkt vid Mariebergs köpcentrum

En ung man har anhållits som misstänkt för en fullbordad våldtäkt och ett försök till våldtäkt vid Mariebergs köpcentrum under natten mot söndag.

Läs mer: Stökig natt vid Mariebergs köpcentrum

Ärendet inkom till polisen klockan 02.28. Strax efter klockan 03 kunde ynglingen gripas, men polisen är i nuläget förtegen med detaljer kring händelsen.

– Vi har gripit en person som misstänks för fullbordad våldtäkt i ett fall och ett fall av försök till våldtäkt. Han har gått omkring och stött på flera tjejer under kvällen, säger ett befäl vid polisens regionledningscentral, Peter Persson, som betonar att det inte rör sig om överfallsvåldtäkt.

Den misstänkte beskrivs av polisen som yngre än 18 år, men äldre än 15.

– Vi är försiktiga med mer detaljerade uppgifter än så, på både misstänkt och målsägande, av integritetsskäl, säger Mats Öhman, pressinformatör på Örebropolisen.

Läs mer: Ungdomsbråk vid Mariebergs köpcentrum – anmälan om olaga hot har upprättats

Under natten har de utsatta personerna undersökts på sjukhus och polisen har varit i brottsområdet med krimsökhund för att leta spår. Man har även börjat hålla förhör med den misstänkte. Strax efter klockan 04 anhölls killen av åklagare som misstänkt för våldtäkt och försök till våldtäkt.

Övergreppen ska ha skett utomhus och i samband med de återkommande stora folksamlingarna på parkeringsytorna vid köpcentret.

– Det är ett jätteproblem med ungdomar som samlas där helg efter helg och festar och både vi och socialen är där regelbundet, säger Peter Persson.

Läs mer: Fältgruppen vädjar om vuxnas närvaro inför Epa-träffen i Marieberg: "Vill dämpa fyllan och skadegörelsen"

Vet du mer? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 (inled meddelandet med NA) eller mejla [email protected].