Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga örebroare har svårt att hålla avstånd – är det egoismen?

Undertecknad tillhör personer i riskgrupp för corona. Jag och min fru promenerar dagligen en runda inom Örebro på trottoarer och andra gångstråk i och utanför staden. Alla invånare har vid ett otal tillfällen i bland annat media och Folkhälsomyndighetens presskonferenser informerats om vikten av att hålla avstånd för att begränsa smittspridningen och skydda äldre personer.

Min uppfattning är att folk i allmänhet och i synnerhet ungdomar inte visar oss äldre utsatta någon hänsyn alls utan går tre till fyra personer i bredd utan att vika undan och visa hänsyn. I stället är det vi äldre som helst ska gå ut i gatan för att kunna hålla avstånd. Påpekar man när det blir för trångt och omöjligt att hålla distans, får man oftast en stor oförståelse för problemet.

Min fundering är om det är egoismen som slår igenom i allt eller den medmänskliga omtanken och förståelsen som saknas. För det kan väl inte vara okunskap det handlar om?

”Ellen”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel