Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar dömda för flera brott

Fem ungdomar i Fjugesta har av Örebro tingsrätt dömts för bland annat stöld, skadegörelse, häleri och misshandel. Samtliga är i 15-årsåldern och döms till ungdomstjänst. De skall dessutom betala tusentals kronor i skadestånd.

Under hösten 2009 har sex ungdomar i Fjugesta varit föremål för en polisutredning som lett till flera åtal. Tingsrätten har dock ogillat otalet mot en av de sex ungdomarna som alla är pojkar och i 15-årsåldern. Fem av dem har gjort sig skyldiga till brott på flera olika platser menar tingsrätten. Bland annat har fönster krossats vid Lekebergsskolan där även stölder har ägt rum av skolans material och från andra elever på skolan. Ica Nära i Fjugesta utsattes för inbrott, skadegörelse och stöld när en av ungdomarna gjorde inbrott den 28 september. Två glasrutor i entrén krossades liksom glasrutorna till en ”snuskyl” som slogs sönder med ett baseballträ. Bytet blev 10 snusdosor som sedan såldes vidare. Ica har yrkat på närmare 15 000 kronor i skadestånd. Ett inbrottsförsök gjordes även på Sohlbergs butik i Fjugesta den 1 oktober då två av ungdomarna kastade sten mot skyltfönstret. Inbrottet avstyrdes eftersom boende i närheten uppmärksammade vad som skedde. Sohlbergs har begärt drygt 15 000 kronor i skadestånd för reparation av skyltfönster.

Läs mer i torsdagens NA.