Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomsband inleder säsongens Kumlasjönt

Kumlas ungdomar fick chansen att visa sina musikaliska färdigheter på premiären av Kumlasjönt i går. Killarna i The Midnight Teds var riktigt laddade.
– Vi ska ge järnet, sa Martin Brisholm, innan bandet klev upp på scenen.

Både vädret och stämningen var på topp när årets första Kumlasjönt drog i gång intill Kumlasjön i går. Arrangemanget vände sig den här gången till de lite yngre åskådarna och det var Studiefrämjandet som höll i trådarna.

Rockpop

Bandet The Random, som består av Emma Åberg, Regina Eriksson, Cecilie Heggöy och Sofie Pettersson, var först ut på scenen och inledde med rockpop. De tyckte att det var synd att det var så få personer i publiken under framträdandet, något de trodde berodde på att de flesta arbetade vid 14-tiden. På plats för att lyssna fanns i alla fall Cecilie Heggöys moster Sophia Eriksson.

– Jag tyckte att de var jättebra men det kunde kanske varit lite bättre ljud i förstärkarna.

”Känns bra”

Killarna i The Midnight Teds; Kimmey Hjertberg, Martin Brisholm, Simon Kankainen och Adam Karlsson, väntade i skuggan av några träd på sin tur. Kumlasjönt var deras andra riktiga spelning tillsammans.

– Det känns bra, vi ska ge järnet, sa Martin Brisholm innan han och bandmedlemmarna klev upp på scenen.

Innan killarna bildade bandet för ett år sedan kunde de inte spela några instrument. De är självlärda och har tidigare träffats ute på rockabillyspelningar.

– Jag har drömt om att starta ett band så det var roligt att vi fann varandra till slut, sa Martin Brisholm.

Totalt deltog femton band i premiären av Kumlasjönt. Tre band avbokade sina spelningar i sista minuten. Men konferenciern Lasse Malmsjö, Studiefrämjandet, tog det hela med ro.

– Det fixade jag i natt. Drivkraften är att hjälpa ungdomarna. Det är viktigt att de har en vettig sysselsättning. I stället för att hänga på stan kan de hänga hos oss och lira.

Fredrik Engström med Osten af Mozzarella spelade klockan 20.45. Det blev en försmak av Fredrik Engström, som senare i sommar den 7 juli står på en annan välkänd scen: på Hultsfredsfestivalen.