Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsprojekt läggs ned

Ungdomsprojektet på Lindholmstorpet läggs ned. Projektet bedöms som misslyckat. Hur kommunen ska jobba med ungdomsprojekt framöver utreds.

Annons

Under sommaren har sex ungdomar varit kopplade till projektet, varav fyra ungdomar har varit stationerade vid Lindholmstorpet med en arbetsledare.

Syftet var att skapa en möjlighet för ungdomarna att öka sin attraktionskraft på arbetsmarknaden med yrkeserfarenhet. Tanken var även att ungdomarna skulle involveras i verksamhet och utformning av Lindholmstorpet.

– Vår uppföljning visar att projektet tog en annan riktning än målsättningen. Ungdomarna har inte upplevet projektet som meningsfullt, i princip har de klippt gräs, säger kommunchef Lena Sahrblom.

Förtydligande krävs

En slutsats, enligt projektledaren, är att projektet inte tydligt påverkat ungdomarnas möjligheter enligt målformuleringen och om projektet ska fortsätta krävs ett förtydligande av uppdraget.

Kommunstyrelsen lägger ned hela projektet. Dessutom ska kommunstyrelsen ta fram en politisk inriktning och målsättning om hur kommunen ska jobba med ungdomar. Utifrån det ska en organisation och nya aktiviteter tas fram.

Annons