Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungt app-geni från Örebro föreläser i USA

Han har hjälpt Apple och häcklat Snapchat. Nu föreläser Jonathan, 18, från Örebro i USA. 

NA har tidigare berättat om 18-årige örebroaren Jonathan Ortheden. Nu är det klart att app-geniet kommer att förläsa i USA. Han byggde sin första app som tolvåring, har varit med på en hemlig workshop när Apple byggde Apple Watch och dessutom hotats av stämning av Snapchat.

Nu skriver Dagens industris webbupplaga om örebroarens nästa projekt. Han är aktuell med SchemaAppen 2, den förbättrade uppföljaren till hans förra succé SchemaAppen. En app som ska förenkla skolelevers liv med systematiserade scheman. Enligt DI har SchemaAppen laddats ner över 260 000 gånger och har över 700 000 annonsvisningar per dag.

Sommaren har Jonathan spenderat i Boston där han blev inbjuden av en chef på MIT Media Lab att föreläsa på kommande TedX i Boston.

Till DI säger Jonathan:

– Han kom på en cykel, hängde av sig väskan på staketet, och sa 'pitch your life in one minute'. Sedan bjöd han in mig att pitcha på TedX.

Till hösten har Jonathan blivit antagen till acceleratorprogrammet som Svenska handelskammaren i Boston driver. Meningen är att det ska hjälpa honom att lyfta ännu mer på marknaden i USA.