Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Åtta månaders försening för Örebros vattentorn efter intern konflikt – VA-chefen Leif Rehnberg har bytt jobb

 
Problemen på tekniska förvaltningen i Örebro
Visa alla artiklar

Bygget av Örebros nya vattentorn är försenat med minst åtta månader, uppger Sveriges radio P4 Örebro på lördagsförmiddagen. Förseningen ska enligt nyhetsinslaget bero på en konflikt mellan medarbetare inom tekniska förvaltning.

Annons

NA har talat med Charlotte Edberger Jangdin (C), ordförande för tekniska nämnden, som säger att bygget av vattentornet sedan tidigare har varit några månader försenat – men hon vill inte säga något om ännu större förseningar eller om en konflikt på förvaltningen.

– Jag vet inte om det nu skulle blivit ytterligare förseningar så att det nu skulle handla om åtta månader, säger hon.

Enligt P4 Örebro finns en personalkonflikt i bakgrunden och att det ska ha orsakat förseningen och att Leif Rehnberg, som varit verksamhetschef för vatten och avlopp i kommunen, inte längre är det.

Kan du kommentera det?

– Jag vill inte på något sätt kommentera någon personalkonflikt, eller att det skulle ha orsakat förseningar, säger Charlotte Edberger Jangdin till NA.

– Leif Rehnberg slutade tidigare i våras som VA-chef och arbetar nu med bredbandsfrågor i kommunen, och vi har en ny tillförordnad VA-chef, fortsätter hon.

Enligt P4 Örebro har Örebro kommun fått betala ett bötesbelopp till en av parterna i konflikten och till det aktuella facket.

NA har under lördagen sökt Leif Rehnberg och Hanna Dufva, chef för tekniska förvaltningen, men inte fått kontakt.