Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Dif-spelaren klar – för Melodifestivalen

Boris Lumbana, den förre ÖSK-spelaren som numera spelar i Degerfors IF, är klar för Melodifestivalen – med chans att nå Eurovision song contest i Globen. Det avslöjar Aftonbladet.

Det är alltså Aftonbladet som avslöjar att Boris Lumbana, eller Boris René som den 24-årige örebroaren kallar sig som artist, är klar för Melodifestivalen 2016.

– Det är faktiskt en vinnarkandidat, säger en källa till Aftonbladet.

Lumbana har länge satsat på musiken parallellt med fotbollen och släppte debutsingeln Alive våren 2013. Enligt Aftonbladets uppgifter har han flera gånger tidigare även skickat in tävlingsbidrag till Melodifestivalen. Det framgår dock inte av artikeln om Lumbana "bara" är artist eller också upphovsman till bidraget som nu antagits.

Det är heller inte klart i vilken deltävling Lumbana kommer att delta.

de fyra deltävlingarna avgörs i Scandinavium, Malmö arena, Himmelstalundshallen i Norrköping och Gavleringen i Gävle under de fyra lördagarna i februari. Andra chansen avgörs i Halmstad arena den 5 mars och finalen på Friends arena i Stockholm den 12 mars. Den svenska vinnaren är direktkvalificerad till finalen av Eurovision song contest i Globen den 14 maj.

Lumbana plockades upp från ÖSK Ungdom till A-lagstruppen inför säsongen 2011, och gjorde fyra A-lagssäsonger och totalt 28 matcher, varav 16 i superettan 2013, innan han lämnade klubben för Degerfors inför årets säsong. I Dif briljerade han under försäsongen men blev petad efter 4–0-förlusten mot Utsikten i premiären och fick sedan bara sporadiskt med speltid, totalt fick han bara plats i startelvan i sex av 30 matcher.

Lumbana har kontrakt med Dif över 2016. Hur hans medverkan i Melodifestivalen, och eventuellt Eurovision song contest, påverkar hans fotbollsspelande framgår inte av Aftonbladets artikel.

Hösten 2013 lyckades örebroaren Kevin Walker kombinera sitt fotbollsspelande i Gif Sundsvall med att vinna Idol.

I samma artikel avslöjar Aftonbladet också att örebroaren Martin Stenmarck, 43, som vann Melodifestivalen 2005, kommer att ställa upp igen.