Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Fyrfaldig världsmästare kan peta länsförare i Volvos VM-stall

Med två månader kvar till säsongspremiären har Volvostallet Polestar Cyan Racing ännu inte avslöjat vilka tre förare som ska köra VM-serien WTCC i år.
Länsförarna Thed Björk Bang-Melchior, Fredrik Ekblom och Richard Göransson är alla aktuella – men enligt franska Motorsport.com testar just nu fyrfaldige världsmästaren Yvan Muller med teamet.

Annons

Det är alltså franska bilsportmagaisnet Motorsport.com som avslöjar att Yvan Muller just nu deltar i Polestar Cyan Racings tester av 2017 års WTCC-bil på en bana på racerbana på Algarvekusten i Portugal.

Muller har en unik svit med pallplatser i världsmästerskapet för standardbilar tio år i rad – som segrare 2008, 2010, 2011 och 2013, tvåa 2007, 2009, 2014, 2015 och 2016 och som trea 2012 – men valde i höstas att pensionera sig från racingkarriären, 47 år gammal.

Om Muller, som tidigare kört för Seat, Chevrolet och de tre senaste åren Citroën i WTCC, nu på allvar överväger en comeback i Volvo eller om det enbart handlar om en roll som testförare eller en ledarroll i teamet, framgår inte av Motorsport.coms uppgifter, och teamet självt har avböjt att över huvud taget kommentera uppgifterna.

Under debutåret i WTCC 2016 var Vretstorpsfödde Karlskogaföraren Thed Björk Bang-Melchior teamets mest framgångsrika förare, och hans historiska raceseger i Kinas GP gjorde att han blev nominerad till NA:s guldklocka.

Örebroaren Fredrik Ekblom, Skellefteåföraren Robert Dahlgren och argentinske Néstor Girolami delade på de elva racehelgerna i den andra bilen. Dahlgren meddelade så sent som den här veckan att han lägger av med racerkarriären medan Ekblom, Girolami och örebroaren Richard Göransson, som 2016 vann STCC för Volvoteamet men som ännu inte fått chansen i WTCC, alltjämt är aktuella för de tre bilar stallet ska ställa på startlinjen i år.

Första racet körs redan den 9 april, på stadsbanan i marockanska Marakech. Polestar Cyan Racing har sagt att de kommer meddela vilka förare de kommer satsa på innan februari månads utgång.