Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Han blir Rinnes ersättare

Att förstemålvakten Jacob Rinne lämnat ÖSK kan knappast gått någon förbi. Och nu kan hans ersättare vara på väg till klubben.– Skönt att komma hem till Örebro, säger Dejan Garaca, som pekas ut som näste ÖSK-målvakt.

I veckan lämnade målvakten Jacob Rinne ÖSK för belgiska Gent.

En försäljning som på sina 7,9 miljoner kronor är den dyraste i ÖSK:s historia.

NA har tidigare berättat om att örebroaren Dejan Garaca, 24, för när tillhörande Syrianska i superettan, pekas ut som ersättare för Rinne. Nu talar Garaca själv ut om uppgifterna.

– Öppnas det en lucka i Örebro, då kommer jag gärna dit och konkurrerar om en plats, säger Garaca, som lämnade staden och BK Forward 2008 för att testa lyckan i Malmö FF.

I Malmö blev det sparsamt med speltid för den unge målvakten, som även gjorde en lånesejour i Bunkeflo. I februari 2012 gick flyttlasset till Södertälje och Syrianska där han varit mer eller mindre ordinarie sedan han kom till klubben.

Har du varit i kontakt med ÖSK?

– Personligen har jag inte pratat med dem. Jag vet att det har varit lite snack men inte hur mycket det varit. Det där går genom min agent (Abgar Barsom), som jag har kontakt med.

Och han har en dialog med ÖSK?

– Det vet jag inte riktigt. Men jag har ett kontrakt som går ut efter den här säsongen och han vet vad jag vill, säger Garaca, som för tillfället befinner sig i serbiska Belgrad på semester.

– En välbehövlig sådan, menar Garaca.

Syrianska har haft en tung säsong, och ligger sist i superettan med endast elva inspelade poäng på 15 matcher när lagen nu gått på sommaruppehåll. Men om Garaca får sin vilja igenom behöver han inte tänka på det länge till. För då drar han på sig ÖSK-tröjan i höst.

– Det är ingen hemlighet att jag vill röra på mig. Jag har spelat här (i Syrianska) som ordinarie i tre-fyra år och är redo för nästa steg. Då hade det varit kul att få komma hem.

Till Örebro?

– Ja, Örebro är hemma. Mina föräldrar och min bror bor där, men jag har inte bott där sen 2008. Det hade varit skönt att komma hem till Örebro, verkligen inte helt fel.

ÖSK:s tränare Alexander Axén har tidigare uttalat sig till NA angående klubbens jakt på en ersättare till Jacob Rinne.

– Det där kan jag inte säga något om. Om allt som skrivs och sades stämde hade hur många som helst varit på väg hit. Så är det förstås inte, men vi jobbar givetvis med målvaktsfrågan. Den ska lösas på något sätt, sade Axén då.

Om det blir ÖSK och Garaca i framtiden är ännu inte klart. Men att ÖSK kan göra sämre än att ha en ung andremålvakt med rutin från allsvenskt spel och lokal anknytning bakom förstavalet Oscar Jansson är onekligen ett faktum.

Huruvida Garacas önskan blir till verklighet, är en annan femma.