Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Kvinna överfölls och våldtogs i skogsparti – två män söks av polisen

En kvinna i 60-årsåldern blev på tisdagskvällen överfallen och våldtagen av två okända gärningsmän i Kopparberg, enligt en anmälan till polisen.

Överfallet ska ha skett vid 22-tiden i ett skogsparti i Kopparberg. Polisen har i nuläget mycket knapphändiga uppgifter om händelsen. Ingen misstänkt har gripits och man har heller inget signalement på någon av gärningsmännen.

Den 60-åriga kvinnan fördes till sjukhus för vård och för att säkra eventuella spår från gärningsmännen på hennes kläder.

Bara en timme tidigare blev en kvinna i 20-årsåldern attackerad med kniv av en okänd gärningsman. Det överfallet skedde enligt anmälan på vandringsleden Kopparstigen i Kopparberg. Kvinnan ska enligt uppgift bara ha fått ytliga skador och inte ha uppsökt sjukhus efteråt. Inte heller i det fallet har polisen något signalement av gärningsmannen.

Trots den geografiska och tidsmässiga närheten ser polisen inte något samband mellan händelserna.

– Vi ser inga kopplingar mellan de två fallen just nu, säger Ola Andersson, chef för utredningar i Lindesbergs polisområde.