Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Landslagsspelare klar för Kif

Lisa Dahlkvist väntas skriva på snart. Men innan dess kommer Kif presentera ännu en landslagsspelare, enligt sportbladet.se.

Kif Örebro har inte gjort någon hemlighet av att klubben försöker värva hem Lisa Dahlkvist. Den 27-årige landslagsspelaren, som har Adolfsbergs IK som moderklubb, står ännu klubblös sedan hon bröt sitt kontrakt med norska Avaldsnes i slutet på förra året.

Kif har gett Dahlkvist ett kontraktsförslag och mycket tyder på att en övergång kan bli klar innan veckan är slut. I lördags avslöjade hon för svt.se att en övergång till en svensk klubb var ytterst nära. Samtidigt framgick det att varken Rosengård eller Dahlkvists tidigare klubb Umeå var aktuella.

NA har utan att lyckats försökt nå Lisa Dahlkvist. Kif Örebros klubbchef Timpas Andersson bekräftar inte uppgifterna om att Dahlkvist kommer skriva på så pass snart.

- Vi hade kontakt med henne för ett tag sedan och hon har fått ett kontraktsförslag från oss. Det är där vi ligger. Hon står kontraktslös och är mån om att det ska lösa sig. Vi får se vad som händer, säger klubbchefen.

Men Lisa Dahlkvist är inte den enda landslagsspelaren som är på gång i Kif. Enligt uppgifter till sportbladet.se kommer klubblöse Hanna Folkesson att presenteras under tisdagen. Den 26-årige mittfältaren debuterade i blågult våren 2013 men missade EM senare på sommaren på grund av en knäskada. Förra säsongen spelade Folkesson 17 matcher för Umeå IK där det blev två mål och en assist.

Timpas Andersson till NA:

- Vi har kontakt med flera spelare, men det är ingenting som är helt klart.