Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: ÖSK-kaptenen jagas av japansk klubb

(UPPDATERAD 15.20) Robert Åhman Persson har ett utgående kontrakt. Nu bekräftar hans agent intresse från Danmark – och Japan.

Annons

ÖSK:s kontrakt med lagkaptenen Robert Åhman Persson löper ut efter säsongen. Med mindre än sex månader kvar på kontraktet är mittfältsgeneralen fri att förhandla med andra klubbar.

Åhman Perssons agent Per Jonsson bekräftar för sajten Fotboll Direkt (FD) att det finns ett intresse från flera olika klubbar. FD skriver också att den japanska klubben Cerezo Osaka är intresserade av 29-åringen. Det skulle i sådana fall vara den första namngivna klubben som sökt en påskrift från ÖSK-spelaren.

– Det stämmer som sagt att det finns intresse från Asien. Men det finns det också från som exempelvis Danmark, säger Per Jonsson.

Det är ingen hemlighet att det funnits intresse för Råp, eller Dråp som han också kan kallas. Mittfältaren har tidigare för NA själv bekräftat att det funnits intresse från utländska klubbar.

– Det stämmer att det finns intresse. Det vet jag om, men det är inga klubbar som pratat direkt med mig. De måste prata med ÖSK. Just nu har vi sagt att vi kör på fram till sommaren, sa Åhman Persson till NA i april.

– Jag trivs jättebra i Örebro, men det är en process och många parametrar som ska stämma, som att veta var vi står, hur slagkraftigt lag vi kommer att ha. Och så måste jag tänka på min familj och min fru som studerar och vad som också är det bästa för henne, sa Mittfältaren i samma intervju.

Då behövde dock klubbar fortfarande ta kontakt med ÖSK för att få loss generalen på mitten. Något som nu inte är nödvändigt längre eftersom Åhman Perssons kontrakt går ut om mindre än sex månader.

Åhman Persson vädrade tidigare under året att det inte var otänkbart med någon flytt efter säsongen, om än villkorat:

- Men det är klart att jag är intresserad om någonsting tillräckligt bra presenteras för mig.

Robert Åhman Persson har senare lagt till att han trivs i Örebro. Och det finns inga andra tankar på att slutföra säsongen i någon annan klubb, enligt hans agent Per Jonsson.

– Än så länge är han alltså inställd på att stanna året ut och bidra ett ÖSK som har chansen i guldstriden, säger Per Jonsson till FD och tillägger också senare:

– Robert inte annat inställd på att slutföra säsongen med ÖSK, även om vi som sagt med ett utgående kontrakt håller alla dörrar öppna.

När NA når ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark är han kortfattad.

- Jag har egentligen ingenting att säga. Det jag kan säga är att vi har haft och fortsätter att ha en dialog. Något mer kan jag inte säga.