Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Tidigare anhållen för Lena Wesströms försvinnande anmäld för att ha misshandlat henne

 
Hjärstamordet
Visa alla artiklar

En man anhölls misstänkt för att ha fört bort 45-åriga Lena Wesström, men släpptes sedan.
Nu uppger Expressen att mannen tidigare polisanmälts för att ha misshandlat Örebrokvinnan.

NA har tidigare berättat att en person anhölls misstänkt för människorov, men att den personen sedan släpptes. I januari förra året var samme man misstänkt för att ha misshandlat Lena Wesström. Men efter åtta månader lades utredningen ner av åklagaren som ledde fallet, uppger Expressen och hänvisar till ett dokument från Örebro tingsrätt.

Janette Stjernström var Lena Wesströms målsägandebiträde i misshandelsfallet. Hon vill dock inte kommentera saken, eller säga något om varför åklagaren lade ner utredningen.

Christina Hallin som är polisens presskommunikatör i Bergslagen säger sig inte veta något om utredningen som lades ner.

"Om det skulle vara så att det finns tidigare anmälningar så är det självklart någonting som vi tittar på – det görs regelmässigt", säger Christina Hallin till Expressen.

På söndagen inledde Örebropolisen en mordutredning, efter att man preliminärt identifierat den döda kvinna som hittades i Hjärsta på lördagen som Lena Wesström.