Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upphittat kranium identifierat

Det kranium, som en jägare hittade i skogarna norr om Filipstad för snart två veckor sedan, tillhörde en Karlskogabo som varit försvunnen sedan 2002. Några skador som styrker teorin att Karlskogabon mördats har inte hittats.

– Polisen släpper dock inte mordteorin än, säger Anders Forsman på länskriminalen i Värmland.

SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, kunde identifiera kraniet snabbt med hjälp av tandkort.

– Man hade tur. Mannen hade varit hos tandläkaren precis innan han försvann, så det fanns färska uppgifter om hans tandstatus, säger Anders Forsman.

Han säger också att även om kraniet inte visar några spår som som styrker polisens teori om att Karlskogabon mördats, är man inte beredda att släppa den teorin än.

Polisen kommer att göra en större sökinsats till våren. Hur stora chanserna är att hitta kvarlevor som legat ute i naturen i snart nio år vill Anders Forsman inte uttala sig om.

Mannen campade mellan Gåsborn och Älvsjöhyttan norr om Filipstad sommaren 2002. Efter ett gräl med sin sambo försvann han. Sambon var en tid häktad skäligen misstänkt för mord, men släpptes i brist på bevis.

Det var i samma område där Karlskogabon försvann som kraniet hittades.

Hans anhöriga har underrättats om att identifieringen är klar.