Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppkörning av Göransson – slutade tvåa

Richard Göransson stod för en mycket stark uppkörning i det andra STCC-racet och slutade tvåa.

Annons

Göransson blev trea i det första racet på Anderstorp efter tvåan Robert Dahlgren och suveräne segraren Johan Kristoffersson. Dahlgren drygade ut ledningen i sammandraget, men tvåan Göransson skulle kontra i det andra racet.

Med omvänd startordning startade Göransson som sexa, med goda möjligheter att köra upp sig. Och Göransson tog vara på möjligheterna.

Efter drygt ett varv hade örebroaren redan plockat in och kört upp sig till tredjeplatsen. Framför honom hade Daniel Haglöf en hård kamp med ledande Linus Ohlsson. Och när Haglöf till slut pressade sig förbi upp till förstaplatsen fann Göransson en lucka och tog sig upp på andra plats.

Göransson försökte sedan hota Haglöf, som dock var obeveklig i det här racet.

– Jag vet att Haglöf inte släpper till så lätt, säger Göransson till SVT.

Till slut kunde Göransson kontrollerat köra in som tvåa och därmed ta dagens andra pallplacering. Stallkamraten i Volvo men också konkurrenten i sammandraget, Robert Dahlgren, körde upp sig till femte plats och Göransson plockar därmed in i sammandraget.

– Totalt sett tappade vi endast tre poäng på Dahlgren, trots att vi hade det tufft i både kval och race. Jag är nöjd med det, säger Göransson.