Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upplysande insats i Stråssa

När novembermörkret breder ut sig är det viktigt att se till att synas. Därför samlar Daniel Guldstrand in reflexer och delar ut i grannskapet.

Att ha reflex i mörkret är rätt självklart för oss som är vana vid Sveriges årstidsväxlingar. Men för de asylsökande är det en nyhet.

Daniel Guldstrand och sambon Wenche Sträng har lagt märke till att många asylsökande går från stationen i Storå upp till Stråssa med livet som insats.

– Jag är arbetslös och har gott om tid, så jag kan samla ihop reflexer och dela ut dem, säger Daniel.

Många pratar engelska men inte alla, så paret tar hjälp av boende som kan tolka.

– Det är ju inte bara att dela ut, det viktigaste är informationen. Många vet inte ens att de ska gå på vänster sida.

Daniel har skrivit några rader om sin idé och skickat till både företag och organisationer. Örebro läns landsting och Migrationsverket har nappat och skänkt reflexer. Några privatpersoner har också fyllt på. Dessutom transportföretaget DB Schenker.

Utdelningen fortsätter i byarna så länge det kommer in reflexer.

På fredagen bjöds Daniel och Wenche att komma till kommunhuset i Lindesberg där Irja Gustavsson vill överräcka en kasse reflexer.

– Jag tycker det är så bra att ni tar tolkhjälp och ser till att sprida kunskapen, sa hon.

Mer info finns på hemsidan ge-bort-reflexer.tk