Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare dömd till fängelse i Uppsala – samtidigt som han är häktad för grovt knarkbrott i Solna

En 50-årig örebroare har dömts till åtta månaders fängelse av Uppsala tingsrätt efter att han tillsammans med en kvinna stoppats med narkotika på sig i vid E18 i Enköping.
Mannen sitter samtidigt häktad för ett grovt narkotikabrott som började nystas upp i oktober.

Annons
Uppsala tingsrätt.

När mannen stoppades tillsammans med en 25-årig kvinna på E18 vid Annelund-Grillby i Enköping i september förra året hittade polisen 152 tabletter buprenorfin och 5 tabletter klonazepam. Buprenorfin är ett läkemedel  som används för att behandla beroende av framför allt heroin.

Mannen saknar körkort och var påverkad när han körde bilen. Den 50-årige mannen förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret som i huvudsak handlar om narkotikabrott. Nu döms han till åtta månaders fängelse av Uppsala tingsrätt för narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri.

Sedan i oktober sitter mannen häktad tillsammans med en 44-årig man – även han örebroare – misstänkt för att ha hanterat en större mängd narkotika i Solna. Örebroarna greps på eftermiddagen 20 oktober.

Den 44-årige mannen är även misstänkt för ett grovt narkotikabrott samma dag i Baronbackarna i Örebro. Männen sitter sedan gripandet frihetsberövade.

En 37- årig man och en 39-årig man från Stockholmsområdet misstänks även de för inblandning i narkotikahanteringen i Solna. De misstänks för grovt narkotikabrott och grovt penningtvättbrott

Mer läsning:

Två män häktade för grovt narkotikabrott

Två nya häktade för grovt knarkbrott i Solna –örebroare fortsatt frihetsberövade

Mer läsning

Annons