Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upptäck naturen som läkande kraft!

Denna vår har varit onekligen speciell. Läget är allvarligt och i våra tankar finns de som blir drabbade och den personal som gör heroiska insatser. Restriktioner har införts, möten blir inställda och alltfler undviker att arbeta i kontorslandskap eller att resa tillsammans. Får man tro Folkhälsomyndigheten kommer detta att fortsätta en tid, och kanske har vi ännu inte sett toppen. Jag själv har rest mindre än jag brukar och har heller inte haft möjlighet att träffa min farmor, mina föräldrar eller min syster som vanligt, vilket känns mycket konstigt och ledsamt.

Vårt län är fullt av smultronställen och nu är chansen att besöka dem.

Jag har dock uppmärksammat att i coronakrisens spår kommer också positiva ljusglimtar. Exempelvis att allt fler människor verkar hitta ut i naturen. De har picknick i det närliggande naturreservatet, flyttar stickkafét utomhus eller genomför uteträffar i skogen. Det är lätt att bli hemmablind och jag vill uppmana till att se er omkring. Vårt län är fullt av smultronställen och nu är chansen att besöka dem. Nyligen genomförde jag ett kreativt promenadmöte i Varbergaskogen och slogs av hur lätt det gick. På en vandring i Tiveden eller en cykeltur runt Lindesjön tror jag också att nya idéer kan kläckas. Ett par av mina bekanta har som mål att besöka alla naturreservat i närområdet, andra att upptäcka nya badplatser i länet.

Naturen inbjuder till motion och frisk luft, också nu under svårare tider.

Nu när vi inte kan resa som vi är vana vid, gå på konserter eller stora fester så tänker jag anta utmaningen att se det stora i det lilla. Öppna ögonen och se vad som finns mitt ibland oss! Se hur tussilagon och vitsippan lyser av prakt, hör hur vårfåglarna slår sin drill, dofta på häggens blommande prakt, känn det kalla sjövattnet med dina tår och smaka på en myra.

Naturen inbjuder till motion och frisk luft, också nu under svårare tider. Den tillfredsställer såväl kropp som själ, inte minst om vi upplever den tillsammans. Vi Kristdemokrater hade för några år sedan en valslogan som löd ”Trygghet i det lilla är trygghet i det stora”. Nu när mycket är annorlunda kan naturen också påminna oss om att en hel del av livet faktiskt pågår som vanligt. Den kan till och med stundtals appellera till våra andliga behov av tillhörighet och att finnas med i ett större sammanhang. Naturen skapar hopp och läker, inte minst nu under våren! Ge dig ut och ta vara på detta!

Malin Silén

Kristdemokraterna, Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel