Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uret i Nikolaikyrkan har fått spel - en tidsfråga innan problemet är löst

Hur länge skall vi, inför turister och besökare behöva skämmas för Nikolaikyrkans tornurs virriga beteende? Uret har under en lång tid och till synes slumpmässigt, växlat mellan att stundtals visa rätt tid och att med märkbart högre fart vrida visarna bakåt i tiden. Skulle gärna vilja svara på de frågor jag får, men har ingen vettig förklaring att tillgå. Hoppas någon ansvarig kan ge oss lite fakta om det irriterande fenomenet.

”Bosse”

Örebro

Svar direkt

Under en längre tid har vi i S:t Nicolai haft problem med vårt urverk. Vi är tacksamma för att ”Bosse” och andra örebroare bryr sig om vår kyrka och vill uppmärksamma oss på det som fungerar bra och det som inte fungerar lika bra. Sedan tiden före Marknadsafton i juni har vi på olika sätt försökt att komma till rätta med problemet med vårt urverk.

Det har visat sig vara svårare än vi trott, trots inkallade specialister. Nu har vi åter kallat till oss en av de få urmakare som är specialist på stora urverk, för att göra lämpliga och verksamma åtgärder under vecka 30. Vi hoppas, liksom många turister och örebroare, att vi kan få ordning på det större fel som gör att kyrkklockan går både fram och baklänges utan någon särskild ordning.

Tack för att ni bryr er om vår fina kyrka i city. Vi gör vad vi kan för att kyrkan ska vara en kyrka i tiden och ha en viktig plats i örebroarnas hjärta.

Anders Lennartsson

församlingsherde Nikolai församling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel