Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

USA-cup kan drabba ÖSK

Alejandro Bedoyas målform kan bli kännbar för ÖSK i sommarens allsvenska. USA:s förbundskapten fanns på Behrn arena som ett led i förberedelsen inför turneringen Gold cup som spelas i juni.

– Alejandro är definitivt en av de spelare som jag överväger att ta med i truppen, säger Bob Bradley till NA.

Gold cup är namnet på de centralamerikanska mästerskapen, en turnering som spelas vartannat år. I år avgörs mästerskapet i USA perioden 5–25 juni. Värdnationen USA har lottats i samma grupp som Kanada, Panama och Guadalupe.

Dessförinnan ska USA också hinna med en träningsmatch mot regerande världsmästaren Spanien i början av juni.

Ett program som definitivt är ett hot mot Alejandro Bedoyas närvaro i allsvenskan under inledningen av sommaren. Om mittfältaren blir uttagen, och USA går hela vägen i Gold cup, missar han de fyra ÖSK-matcherna i juni mot Trelleborg hemma, Halmstad borta, Djurgården hemma och Mjällby borta.

– Alejandro har ingen given startplats i vårt landslag än. Men han ingår i en grupp av spelare som finns på nivån under, som knackar på för att slå sig in i laget, berättar Bob Bradley.

– 23 spelare ska tas ut till turneringen och Alejandro är en av de aktuella spelarna i nuläget.

USA spelar ett mer renodlat 4–4–2-system där Alejandro Bedoya hittills mest använts som högermittfältare.

Två tredjedelar av truppen spelar i europeiska klubbar. Under 26 intensiva dagar reser förbundskaptenen nu därför runt för att se sina landslagsaktuella spelare. ÖSK-matchen mot Gefle var för övrigt Bob Bradleys tredje besök i Örebro sedan 2009.

– Tiden här i Sverige har varit bra för Bedoyas utveckling. Han har en bra rörlighet i sitt spel som är användbar.

Är det en typisk amerikansk spelstil?– Nej, det där är en myt att alla amerikanska spelare är löpstarka. Vi har alla olika kvalitéer i vår landslagstrupp.

Hur ser du på Alejandro Bedoyas möjligheter att gå vidare till en större liga i Europa?– De är säkert goda och alla spelare måste ha ambitionen att vilja ta nästa steg i sin karriär. Samtidigt måste man inse att det är tufft att ta plats som offensiv mittfältare i de större ligalagen. Det kan vara minst lika viktigt att visa att man är en nyttig tvåvägsspelare.

I mitten av maj räknar Bob Bradley med att presentera truppen till Gold cup.