Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

USÖ:s chefsläkare driver kampanj mot Karlskoga BB

Med oerhörd energi pumpar chefsläkarna på USÖ ut sitt budskap: Karlskoga BB är och kommer att förbli patientosäkert. Men hela tiden skymtar ytterligare en orsak till protesterna fram, nämligen att de inte blev tillfrågade i kartläggningen som ledde fram till politikernas beslut att öppna igen.

”Chefsläkarna” är ett gäng doktorer där inte fler än två har något med förlossningar att göra. Ändå är de förbannade för att politiker vågar göra det politiker ska, nämligen dra upp ramarna för hur länets förlossningar ska se ut och tillhandahålla resurserna. Utan att fråga dem minsann! Men varför skulle de ens komma på tanken att blanda in dom? Politikerna har beställt en kartläggning där de utgått ifrån Ivos krav på en lågriskavdelning. De har haft gott om expertis inblandad i processen. Chefsläkargruppen, inklusive Kullberg, anser att Karlskogas BB måste ha lika hög beredskap som USÖ, ja faktiskt högre ändå eftersom inte heller Det Stora Sjukhuset är bemannat dygnet runt med neonatal. De underkänner alltså Ivos egna riktlinjer.

Var det någon som viskade ordet tjänstemannastyre?

Vi har just fått reda på hur ansvariga på USÖ systematiskt struntat i att anmäla allvarliga misstag till Ivo. Efter vad som just hänt på Det Stora Sjukhusets kvinnoklinik, med dödlig utgång, undrar jag varför dessa läkare ägnar tid och energi att åt att avlöva Karlskoga lasarett. Det enda rimliga vore att de satt i krismöte angående patientsäkerheten på USÖ.

Titti Hansson

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel