Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbilda fler till jobb i vårdyrken

Bristen på utbildad personal i vården, i hemtjänsten är ett stort problem i landets kommuner. Ett problem som vi som arbetar där levt med länge. När det kraven sänks på utbildad personal, resulterar det i en sämre patientsäkerhet. Läget är allvarligt. Trots tv-reportage så händer inte mycket. Dags för riksdagen att ta itu med problemet.

Höjd status och bra löner är den enda lösningen. Tro aldrig bristen kommer att lösa sig av sig självt! Det enda som kommer hända är att det blir större med tiden!

Många med enorm erfarenhet försvinner snart genom pensioneringar. Vilka ska då axla ansvaret och vårda den åldrande befolkningen? Många yngre har förstått att lönen är alldeles för dålig och arbetsvillkoren oacceptabla.

Eftersom jag själv jobbar i Hällefors har jag i flera år sett unga människor komma och efter kort tid i yrket har de sagt att de aldrig kommer jobba med det något mer, på grund av arbetsvillkor och dåliga löner. Arbetsbelastningen har ökat mycket. Många jag jobbar med vet jag hade slutat om det fanns andra jobb.

Så nu alla kommuner, lyssna på era anställda med lång erfarenhet! Låt oss vara med och lösa krisen i vården. En del är att låta oss återfå planeringen över jobben vi ska utföra. Vi kan genom föra arbetet betydligt bättre än planeringssystem och då vara effektiva. För det kostar även pengar att ha dessa planeringssystem. Något måste göras nu och det är bråttom!

”Stina”

Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel