Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbyggnad av motorbana kostar 110 000 kronor extra

Utbyggnaden av de funktionshindades motoranläggning i Kvarntorp blev dyrare än tänkt för kommunen. De får nu skjuta till 110 000 kronor för att föreningen ska kunna använda det bidrag de tidigare fått ur Allmänna arvsfonden.

Annons

– Det här kom som en överraskning för oss, säger Lennart Eriksson,(S), kommunstyrelsens ordförande.

Kumla Funktionshindrades Motorklubb fick i slutet av förra året närmare en miljon kronor i bidrag från Allmänna Arvsfonden. Pengarna ska gå till en utbyggnad av klubbens motoranläggning i Kvarntorp, med en förlängning av folkracebanan och byggande av klubbstuga.

Sökte pengar

Enligt fond ens bidragsbestämmelser ges dock inte pengar till arkitektkostnader, bygglovskostnader och anslutningsavgifter för vatten och el.

Därför ansökte KFMK, via dess ordförande Jens Larsson, om sammanlagt 110 000 kronor i bidrag från kommunen.

Anslutning av vatten och avlopp är den största kostnaden på nära 50 000 kronor.

– Vi har beslutat att tillskjuta de pengar som behövs. Det är jätteviktigt för dem att få ordning där ute. Som det är nu har de ju inte ens en klubbstuga att värma sig i, säger Lennart Eriksson.