Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utländska ungdomar på vandring i Dovra

Lionsklubben i Hallsberg var under gårdagen värd för 24 ungdomar som deltar i ett utbytesprojekt.

Annons

Utbytesprojektet Lions International Exchange Camp pågår för fullt. I år deltar 24 ungdomar från 18 olika länder, mestadels från Europa men även USA och Japan finns representerade.

Alessia Grico, Italien, Dòra Demenyfalvi, Ungern och Kanna Takase, Japan tyckte att den svenska naturen var vacker. De sade även att lägret innebär ett tillfälle att mötas och att lära sig mer om andra kulturer.

Lions i Hallsberg värdarDet lokala Lions-distriktet med klubbar från Närke, Värmland och Västmanland arrangerar och i går var det Lionsklubben i Hallsberg som var värd för dagens aktiviteter. Vandring runt Dovra sjöar stod på schemat och gruppen startade från Tystinge.

– Vi ska gå härifrån upp till en utsiktspunkt och sedan blir det en rundvandring runt Dovra sjöar med lite olika aktiviteter, tävlingar och lekar sa Gunnar Svedlund.

Reser hem på måndagHan hade planerat dagen tillsammans med Bertil Gunnarsson och Leif Pettersson.

Lägret har pågått sedan den 2 augusti på Degernäs camping i Degerfors. På måndag reser deltagarna tillbaka hem men innan dess ordnar Lions club i Pålsboda en utflykt till Bodaborg i Karlskoga.

Annons