Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning mot misstänkt nätpedofil klar 

Polisens utredning mot den misstänkte nätpedofilen är klar.
Nu ska försvaret gå igenom den.
– Vi behöver nog minst 14 dagar, säger advokat Ingvar Backman.

Meningen var att åtalet mot mannen skulle ha lämnats i dag, onsdag. Men det dröjer ytterligare minst en vecka, sedan åklagare Pia Åsberg begärt uppskov till nästa onsdag.

Advokat Ingvar Backman tror dock att det dröjer längre än så.

– Vi har precis fått förundersökningen. Det är mycket att gå igenom, mycket teknisk bevisning till exempel, så vi behöver nog minst fjorton dagar på oss, säger Ingvar Backman.

Försvaret har rätt att begära att åklagare och polis kompletterar förundersökningen. Det kan till exempel röra sig om ytterligare förhör som man anser bör hållas.

– Vi kommer fortlöpande rapportera till polis och åklagare om vi har några kompletteringar, säger Backman.

Örebro tingsrätt har dock lagt upp en preliminär plan för när rättegången kan starta. Tanken är att förhandlingen ska börja onsdagen den 2 oktober och pågå i tio dagar.

– Alla jobbar för att det ska bli så, men samtidigt kan vi ju inte slarva över vår genomgång, säger Backman.

Nekar din klient fortfarande till alla anklagelser?

– Ja, det gör han.

Utredningen började sedan en 13-årig flicka i Kumla tagit livet av sig den 8 mars. Spåren ledde till 45-åringen som greps i sitt hem i Göteborgstrakten den 13 mars. Han har suttit frihetsberövad sedan dess.

Han misstänks ha drivit flickan i döden genom att hota att publicera kränkande bilder på henne.

Det finns 25 anmälningar mot honom. Merparten rör försök att få unga flickor att posera sexuellt framför en webbkamera. 45-åringen misstänks även för våldtäkt mot barn. Mannen har medgett att han haft samlag med en ung flicka men att hon var 15 år när det skedde.

45-åringen tros ha använt olika nätalias för att komma i kontakt med flickorna. Till ett alias, Bealarsson97, fanns en bild på en ung pojke kopplad. 45-åringen är anmäld även för detta och brottsrubriceringen är ofredande.