Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En död vid skottdrama i skola

En elev dödades och fyra skadades när en student öppnade eld i kafeterian på en gymnasieskola i den amerikanska delstaten Ohio på måndagen.

Annons

Dödsskjutningen inträffade strax efter klockan halv åtta på morgonen när gymnasieskolan i staden Chardon öppnade efter ledighet. Gärningsmannen "avfyrade flera skott inne i Chardon High School", sade polischefen Tim McKenna, som bekräftade att en elev dödats av skadorna.

En avled

En av studenterna har dött. Det är en sorglig nyhet för oss alla, sade McKenna vid en presskonferens i Chardon som ligger omkring sex mil öster om storstaden Cleveland.

Efter skottlossningen jagades gärningsmannen, som uppgavs vara elev på skolan, bort av en lärare.

Han överlämnade faktiskt sig själv till två personer ur allmänheten strax norr om staden här i Chardondistriktet, sade en tjänsteman vid det lokala poliskontoret till medier på plats.

Flera skadadePolischefen sade även att gärningsmannen var en "ungdom" och att hans namn därför inte offentliggjordes direkt efter gripandet.

Ytterligare fyra elever skadades vid skottlossningen. Tillståndet för minst en av de skadade var allvarligt, uppgav ett lokalt sjukhus i Geauga County.

Mer läsning

Annons