Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunna planet ska ha störtat - alla döda

Malaysian Airlines har meddelat anhöriga att allt tyder på att det försvunna planet störtat i Indiska oceanen, rapporterar BBC. Ingen tros ha överlevt.

Annons

Klockan 15 i dag höll malaysiska premiärministern en presskonterens, uppger Reuters. Innan dess informerades de anhöriga till passagerarna på det försvunna flygplanet MH370.

Allt tyder på att det försvunna Malaysia Airlines MH370 har störtat, förklarade Malaysias premiärminister Najib Razak vid presskonferensen. Ett brittiskt företag har analyserat satellitdata och kommit fram till att planets sista kända position var långt ute till havs i ett område i södra Indiska oceanen.

- Detta är en avlägsen plats, långt från varje möjlig landningsplats. Det är därför med djup sorg som jag måste informera att utifrån denna information slutade MH370 i södra Indiska oceanen, sade Najib Razak.

Ett australiskt flygplan siktade tidigare i dag två objekt när de genomfört sökningar efter det försvunna malaysiska planet. Enligt premiärminister Tony Abbott är det ena föremålet runt och gråfärgat och det andra rektangulärt och orange, skriver Reuters.

Ett australiskt marinfartyg finns i närheten och enligt AFP kan det aktuella området nås inom några timmar. (TT)

Det försvunna planet

MH370, en Boeing 777-200, hade drygt 220 passagerare och 12 personer i besättningen. Det exakta antalet passagerare är oklart.

Planet startade på morgonen den 8 mars, malaysisk tid, från Kuala Lumpur, med tänkt destination Peking.

Flygplanets kommunikationsutrustning stängdes av klockan 01.22.

Bland de saknade finns 152 kineser och 38 malaysier samt indonesier, australier, indier, fransmän och amerikaner.

Mer läsning

Annons