Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janukovytj efterlyst för massmord

Ukrainas avsatte president Viktor Janukovytj är efterlyst för massmord, enligt landets tillförordnade inrikesminister.

Annons

"En förundersökning om misstänkt massmord på fredliga medborgare har formellt inletts", skriver inrikesminister Arsen Avakov på sin Facebooksida. "Janukovytj och andra ansvariga personer har förklarats efterlysta", tillägger han enligt Reuters.

Enligt inrikesministern ska Janukovytj ha befunnit sig på Krim sent i söndags. Han ska ha lämnat sitt privata residens i regionen Balaklava och i bil begett sig mot en okänd destination, rapporterar Reuters.

- Det är fortfarande i ett väldigt tidigt skede, men det ukrainska folket verkar ha visat en önskan att ta sitt land in i framtiden, att ha starkare länkar med Europa, och jag tycker inte att vi ska avvisa det, jag tycker att vi ska omfamna det, säger George Osborne vid pressträffen i Singapore.

EU:s utrikeschef Catherine Ashton reser till Ukraina i dag, bland annat för att diskutera åtgärder för att stabilisera ekonomin med landets nya makthavare. EU säger sig vara redo att underteckna handelsavtal med Ukraina när en ny regering är på plats, vilket även skulle kunna göra det lättare för Ukraina att få nödlån från EU och IMF. (TT)

Mer läsning

Annons